Innehåll

Hem

Nyheter

Produkter

Vetenskapliga principer

FAQ

Massmedia

Diskussioner

Kontakta oss

Om oss Edge

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuzmin Ski Technology AB

FAQ - Drum

F: När jag kör Drum 011 med min vinkelslip (11 000 v/min) känner jag en ganska stark excentrisk vibration. Vad är för fel?
S: Förmodligen ingenting är fel. Man måste vara noggrant med att hålla vinkelslips axel (spindel) parallellt till skidbelagets yta. Om man vinklar, då får man starkare vibration och alldeles för stort tryck på en av kanterna. Sedan, man ska använda den del av Drums yta som är närmare till vinkelslip, excentrisk rörelse är mindre där. Att det blir en vågliknade mönster efter Drum 011 är helt normalt, alla roterande verktyg lämnar liknande mönster.

Efter stålsickling (före Drum 011): Before Drum 011

Efter Drum 011: After Drum 011

OBS! På några första Drum 011 kan det förekoma alldeles för stor excentrisk rörelse. Ser ni rörelsen som är större än 1,5 mm, då är det för mycket. Returnera gärna Drum 011 till oss i detta falet. Ni får tillbaka pengar eller en ny Drum 011.

F: Dessverre kan jeg ikke benytte drum på mine ski da den lager store spor på tvers av skien, og det kan virke som den ikke er helt eksentrisk, dvs den "slenger" og det blir derfor ikke en jevn behandling av skiene. Jeg har forsøkt noen ganger, også etter å ha sett instruksjonsvideo, men det blir et helt annet resultat.
S: Det kan bli onödigt mycket vibration om vallaprofil (skidprofil) har doligt kontakt med skida. De skidornas partier som har ingen kontakt med profil (hänger i luft) kommer att vibrera reellt, eller till och med enormt om man lyckas åstadkomma resonanseffekt. Jag rekommenderar alltid att limma en skumgummiremsa på profilens yta. Detta gör att skidan sitter stadligare under själva stålsicklingen, och det mycket mindre vibration när man använder roterande tillbehör. Självhäftande isolerings skumgummiremsa, som säljas på de flesta VVS butiker, passar väldigt bra för ändamålet.

F:
S:

New products